Schimbarea de care fugim, dar de care avem nevoie

2 minute citire
Ce ascunzi tu acolo, străine? Pe tine ce te schimbă?

 

”Oamenii cei mai nefericiți sunt cei care încearcă sa evadeze din viețile lor banale, ca și cum ar fi mai degrabă rușinoase decât onorabile”- Frank Pittman

 

Sunt flămândă după citit, vizionat filmulețe smart, ascultat podcasturi (azi am început cu audio de pe: https://fs.blog/the-knowledge-project/). Și entuziastă să creez conținut pe blog, dar și pe canalele mele și să învăț din ce văd/ experimentez/ citesc/ din meserie.

 

Mi se pare fantastic să poți avea atâta înțelepciune la un click distanță. Și nu, nu mă refer la facebook. Poate fi și la un pas fizic distanță – spre exemplu, biblioteca de unde împrumut cărți. Editurile ar trebui, deci, să dea în judecată și bibliotecile – prea se citește mult în zilele noastre. Că tot critică Bookster că din cauza lui nu mai cumpără oamenii cărți. De parcă aceasta era problema.

 

În cartea aceasta a lui Jeffrey Kottler și Jon Carlson, Clientul care m-a schimbat, sunt mărturisiri ale unor psihoterapeuți de orientări diferite, despre unii clienți care le-au influența cariera. Unii dintre aceștia se cam protejează, să nu fie judecați, poate. Dar cei mai autentici psihoterapeuți se deschid și spun și povești mișto.

Așa cum proclam de ceva vreme, onestitatea se pare că e cheia spre o viață cât mai plină de sens și mulțumire.

Crezi că ești ciudat? Stai să vezi prin ce trec oamenii! 🙂

 

”E ca și cum oamenii care încearcă să-și țină o parte din ei în afara căsătoriei. E ca și cum ai încerca să-ți ții o parte din tine în afara unui submarin sau a unui avion. Or, nu vei atinge în veci destinația dacă nu ești cu totul înăuntru. La fel e și în căsătorie”, spune Frank Pittman, unul dintre psihoterapeuți.

 

Oare cum e viața altora? Ca să nu ne mai întrebăm de a noastră.

 

Pentru că ne interesează destinele triste, care nu se regăsesc, care încearcă să evadeze mințind și înșelând. Unele fantezii sunt tare periculoase, dar nu mai rău decât credințele noastre din copilărie!!! Și știi de ce ne mai interesează poveștile altora: ca să nu le mărturisim pe ale noastre, ca să ne protejăm încercând totodată să culegem de la ceilalți învățături. Dar fără puțină vulnerabilitate din partea noastră, tare greu…

 

Cât despre Alon Gratch – am citit recent „Dacă bărbații ar vorbi…. 7 chei pentru înțelegerea psihologiei masculine”. Mi-a plăcut atât de mult că am citit-o de două ori :D. Mă gândesc să fac un vlog pe tema aceasta. Ți-ar plăcea să-l vezi?

 

 

Așa că am dat fuga să iau și cartea aceasta „Dacă dragostea ar gândi”. Ce spui, nu pare interesant titlul?

Spor să ai!

 

S-ar putea să-ți placă și...

Articole populare

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *