Privește-l pe „NU” într-un mod pozitiv

2 minute citire

Sunt multe motive pentru care oamenii îți spun nu și situații care te obligă să-ți regândești strategia. Am învățat pe parcursul anilor că, pentru a fi fericit și pozitiv, trebuie să te superi mai puțin pe ce se află în afara puterii tale de decizie.


– Respingerile pe care le primești nu sunt sub controlul tău.
– „Nu-urile” auzite frecvent nu sunt sub controlul tău.
– Întâmplările neplăcute de peste zi nu sunt sub controlul tău.
– Emoțiile celorlalți nu sunt sub controlul tău.

 

 

Am citit recent într-o carte, „Să vorbim despre moarte” – de Atul Gawande, despre Thomas, un medic mai atipic, totodată și fermier. Modul prin care înfruntă viața e interesant la el deoarece, întrebat de strategia sa de vânzări, el afirmă că n-a avut niciuna, ci doar că atunci când era mic își dorea să fie respins. Asta l-a transformat într-un bun agent de vânzări, pentru că a fost dispus să fie mereu respins.

 

Noi nu trebuie să fim respinși pentru a deveni mai buni agenți de vânzări. Poate vrem să începem o afacere, să ieșim din zona de confort, să reușim să mergem la mai multe date-uri, să ne angajăm, să încercăm experiențe provocatoare etc.

Din experiența mea pot spune așa: cu cât ești mai mult respins, cu atât ai curajul să faci mai multe lucruri și să ieși din zona de confort. Ajungi la întrebarea „ce ți se poate întâmpla mai rău de atât?”. Marii lideri au eșuat de zeci de mii de ori.

 

The "NU" thing 🔃Sau cea mai ciudată urare de anul nou 😅#newyearsresolution #lifelessons #lifehacks #snow

Publicată de Emilia Zăinel pe Luni, 17 decembrie 2018

 

Iar aceste NU-uri dese te fac să apreciezi mult mai mult DA-urile pe care le primești.

 

Și vă mai las cu ceva din cartea aceasta:

 

Felul cum dorim să ne petrecem timpul poate fi dependent de cât timp considerăm că avem la dispoziție. Când ești tânăr și sănătos, crezi că vei trăi veșnic. Nu-ți faci griji că ți-ai putea pierde vreuna dintre capacități. Oamenii îți spun: “Lumea e a ta”, “Poți s-ajungi până la cer” și tot așa. Ești dispus să amâni recompensa – să investești ani, de exemplu, pentru a câștiga îndemânări și resurse pentru a-ți asigura un viitor luminos. [… ]

 

Dar, pe măsură ce orizonturile se contractă – când vezi viitorul pe care îl ai în față ca unul finit și nesigur -, îți îndrepți atenția către aici și acum, către plăcerile de fiecare zi și oamenii cei mai apropiați de tine.

2 Comments

  1. Dan Birta

    Îți recomand cartea “Eșecuri de a succes ale antreprenorilor români”. Este un volum lansat de tânărul Vlad Mocanu și cred că o să-ți placă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *