Ce am învățat din finala SIA unde nu am câștigat

2 minute citire

Au trecut și premiile Social Impact Award 2019. Iar eu, în calitate de finalist, am învățat că:

 

Oamenii visează mult. Dar mult. Cam cum visam eu pe la 18 ani când doream să schimb lumea. Nu știu de ce avem noi impresia că lumea vrea să fie schimbată. Și, mai mult, oare de ce nu realizăm mai devreme că schimbarea vine oricum și noi nu avem mare lucru de spus.

 

Și că stăm prost la acțiune.

 

Am avut o idee inițială cu care pornisem în perioada de incubare. De fapt, colega mea, Florentina a avut. Eu m-am alăturat pe parcurs, după vreo lună de incubare.

Cu o săptămână înainte de marea finală, după multe lecții învățate cu prima ideea, am decis să ne prezentăm cu altceva în finală. Am avut o săptămână la dispoziție să răspundem la majoritatea întrebărilor: buget, business plan, prag de rentabilitate, impact, targete și altele. Să nu crezi că ne-a fost ușor să renunțăm la prima idee cu orientarea în carieră. Dar să vezi cum a fost să construiești a doua idee de business aproape de la zero!

 

Dar și mai greu a fost când după ce ne-am pregătit cât de bine am putut, după toate laudele și energia celor care ne-au ascultat, am pierdut. E bună aplicația voastră, avem nevoie de gândire critică, dar stai că nu vă dăm vouă banii. Vorba bine, nu ne-au zis-o chiar așa.

 

Am mai învățat că dintr-o experiență trebuie să iei ce poți. Ca să iei ce poți trebuie, exact, să ai gândirea critică dezvoltată. Așa cum și când te prezinți în fața unui juriu/ investitor cu ideea ta de business trebuie să-ți fi pus niște întrebări și să fi avut câteva răspunsuri pertinente.

Aplicația cu care am mers în finala Social Impact Award 2019 este bazată pe gândire critică, erori de gândire și luarea de decizii. Într-un cuvânt: te ajută să fii (mai) smart. Noi mergem mai departe cu ea și ne bucurăm că avem oameni care ne susțin. Știm că nu vom vedea rezultatele într-un an, poate în doi, trei, dar cum spunea Darwin „încetul cu încetul se fabrică oțetul”.

 

Până atunci avem nevoie de o investiție de 10.000 mii de euro să plătim un dezvoltator de aplicații bun. Dacă crezi că oamenii au nevoie să învețe să-și pună întrebări mai bune și să ia decizii mai smart, scrie-mi și-ți voi povesti mai multe despre ce vrem să facem.

 

Și am mai învățat ceva care se leagă și de relațiile mele din trecut: uneori nu e momentul potrivit. Și nu poți schimba nimic. Doar să te pregătești mereu pentru momentele acelea potrivite și să știi să le recunoști.

 

Felicitări, câștigătorilor!

 

Te invit să comentezi sau să dai mai departe, dacă ți-a plăcut! 🙂

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *